GAPS™ Diéta

Gesztenyeliszt

| 0 comments

Tisztelt Doktornő! Én és a családom,  a GAPS-diétával étkezünk. Annyiban szeretnék Önhöz fordulni, hogy megkérdezzem, hogy HASZNÁLHATOK-E GESZTENYELISZTET, ugyanis a palacsinta sütéskor – ha mandulával és almával sütöm a tésztát – teljesen szétesik. Előre is köszönöm a segítséget, köszönettel: Bea


A gesztenyeliszt a GAPS diétában a nem ajánlott ételek listáján szerepel, mert a liszt készítésekor a nyers termést őrölik meg. A natúr főtt gesztenye, illetve a belőle készült natúr gesztenyemassza megengedett alapanyagok.

Kompromisszumos megoldás lehet a gesztenyelisztes palacsintához az, hogy egy éjszakával a tervezett sütés előtt bekeveri a hozzávalókat és a keveréket hagyja pihenni legalább 12 órát. (Ugyanaz a logika, mint a magok áztatásánál.)

A mandulás-almás palacsintatészta sütésében egyébként sokat segít, ha a meghámozott almákat a reszelő finomabb oldalán reszeli le, s ezt a finom almareszeléket forgatja bele óvatosan a masszába. Az alma szálacskák kis „fonalakként” összetartják a sülő palacsintát.

A tésztát mindkét változatnál javasolt vastagabbra sütni, mint a hagyományos palacsintát, és nagyon óvatosan kell megfordítani (ez leginkább kerámia serpenyőben szokott szépen sikerülni).

Jó étvágyat kívánok!

Baktay Zelka

Vélemény, hozzászólás?