– Fogyassza továbbra is az eddig bevezetett ételeket.
– Adjon áttört érett avokádót a levesekhez. Kezdje egy-3 teáskanálnyival és fokozatosan növelje a mennyiséget.
– Vezesse be a palacsintákat. Kezdje napi egy palacsintával, fokozatosan, apránként növelje az elfogyasztott mennyiséget. A bevezetéskor a palacsintát az alábbi három hozzávalóból készítse:
- őrölt olajos magféle (mandula, dió, mogyoró, stb.);
- tojás;
- egy darabka friss sütőtök-féle (hámozva, magozva, konyhagépben pürésítve).
A kis méretű, vékony palacsintákat óvatosan süsse ki ghín, libazsíron vagy kacsazsíron, vigyázva arra, hogy a tészta nehogy megégjen.
– Rántotta sok ghível, libazsírral vagy kacsazsírral. Tálalja egy kis avokádóval (ha még sikerült bevezetni) vagy főtt zöldségfélékkel. A főtt hagyma különösen jótékony hatású az emésztésre és az immunrendszerre: olvasszon fel 3 evőkanál zsírt vagy ghít egy serpenyőben, adjon hozzá felszeletelt hagymát, fedje le és hagyja párolódni 20-30 percen át alacsony hőfokon.
– Vezesse be a savanyú káposztát és az otthon fermentált zöldségeket (ha a páciens egy ideje iszogatja már a savanyú káposzta levét.) Kezdjen egy egészen picike adaggal és fokozatosan növelje a mennyiséget addig, amíg már 1-2 evőkanál savanyú káposztát vagy fermentált zöldséget fogyaszt a páciens minden egyes étkezéshez