GAPS™ Diéta

GAPS étrend

A GAPS Étrend az SCD-n alapul (Specific Carbohydrate Diet – Specifikus Szénhidrát Diéta), melyet Dr. Natasha Campbell-McBride terápiás tapasztalatai alapján továbbfejlesztett és kibővített annak érdekében, hogy valamennyi GAPS személy terápiájára alkalmas legyen.

A GAPS Étrend alkalmazásának lépései

  1. Bevezető Diéta
  2. Teljes GAPS Étrend
  3. A diéta elhagyása

Vannak, akik saját maguk kezelésére alkalmazzák a diétát, mások gyermekeinek próbálnak segíteni vele, míg megint mások szeretteik vagy barátaik gyógyítására használják. Annak érdekében, hogy a program leírásakor valamennyi eset lefedhessük, úgy döntöttünk, az alábbiakban a „páciens” kifejezést fogjuk használni.

Első pillantásra a GAPS Diéta követése kemény és nehéz feladatnak tűnhet. Azonban ez a teljes értékű és nagyon egészséges diéta lehetővé teszi, hogy a páciens emésztőrendszere meggyógyuljon, és élete további szakaszában egészsége egyik erős alapjául szolgáljon. Ez azt is jelenti, a GAPS páciensek legnagyobb részének nincs arra szüksége, hogy élete végéig diétázzon. Ha egyszer az emésztőrendszer meggyógyult és elkezd normálisan működni, fokozatosan be lehet vezetni a legtöbb világszerte fogyasztott teljes értékű táplálékot. Néhányan két év alatt jutnak el eddig, másoknak tovább tart – ez a tünetek súlyosságától és a személy életkorától egyaránt függ: a gyerekek általában gyorsabban épülnek fel, mint a felnőttek.

Ha egyszer már sikerült bevezetni, a GAPS Étrend semmivel sem bonyolultabb, mint a családnak való normál étrend megfőzése – és a beszerzések is egyszerűek: csupán arra kell figyelni, hogy feldolgozatlan, friss dolgokat vásároljon.

A GAPS könyv sok fontos információval és receptekkel segíti azokat, akik úgy döntenek, elindulnak ezen az úton. Ugyanez a honlapunk célja is. Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?