GAPS™ Diéta

8. és 9. hét

– Folytassa az eddigieket.

– Készítsen palacsintát mandulakrémből, sütőtökből (hámozott, magozott, pépesített) és tojásból. Kezdje egy egészen kicsi adaggal naponta, fokozatosan emelje az adagot. Nagyon óvatosan süsse a palacsintákat ghíben, kókuszzsírban vagy otthon kiolvasztott állati zsírban. A túlságosan megbarnult részeket ne adja a babának.

– Emelje a zöldséglevek mennyiségét. Adjon a préselt levekhez házi joghurtot. Most már tehet egy kis frissen préselt almalevet is a zöldséglevekhez.

– Kínáljon nyers zöldségeket: salátát, hámozott uborkát. Ezeket mixerrel pürésítse, úgy keverje a levesbe vagy a baba zöldségpüréibe. Egész picike mennyiséggel indítson, fokozatosan emelje az adagot. Ha a baba jól tolerálja a nyerseket, próbálkozhat más zöldségekkel is: nyers répával, zellerrel, lágy káposztával, stb. Ezeket gondosan pépesítse.

– Vezesse be a házi savanyú-káposzta levet. Napi egy teáskanálnyival indítson, adja a baba levesébe vagy püréjébe keverve. Fokozatosan növelje az adagot addig, míg már minden egyes adagban lesz egy teáskanálnyi káposztalét.

Vélemény, hozzászólás?