GAPS™ Diéta

10. hét és azután

– Folytassa az eddigieket.

– Próbáljon lágy tojásrántottát vagy omlettet adni a babának. A tojást bőséges adag friss vajon, kókuszzsíron vagy állati zsíron süsse. Avokádóval, nyers vagy főtt zöldségekkel tálalhatja a tojást.

–Vezesse be a nyers almát. Hámozva, magozva, pürésítve adja a babának. Próbáljon meg érett banánt adni. Azok a banánok megfelelőek, melyek sárga héján pici barna pöttyöcskék vannak. A gyümölcsöket étkezések között kínálja a babának, semmiképpen sem az egyéb ételekkel együtt.

– Vezesse be az otthon készült túrót, melyet házi joghurtból készít. Egészen pici adaggal kezdjen, fokozatosan növelje a mennyiséget. A túró készítéséhez tegye a joghurtos tálat egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe, várjon, amíg a joghurt fehérje és savója szétválik, majd az egésze öntse egy nagy szűrőre terített sajtkendőbe (textilpelenka is megfelel). Kösse össze a kendő sarkait és hagyja a savót egy tálba csepegni 8 órán (vagy egy éjszakán) át. A kendőben fennmaradt túróból tehet a baba ételeibe, de magában, desszertként is kínálhatja neki egy kis mézzel elkeverve. Miután a házi túrót stabilan bevezette a bab étrendjébe, megpróbálkozhat a nyers tej adásával is.

– Süssön kenyeret a kicsinek mandulalisztből, a GAPS könyvben található recept szerint. Apró mennyiségekkel kezdjen (amikor már rágni tud a baba), fokozatosan növelje az adagot.

Vélemény, hozzászólás?