GAPS™ Diéta

GAPS kezelés

Tanulási nehézségek, pszichológiai és pszichiátriai zavarok, immunrendszeri problémák és emésztési zavarok terápiája

A GAPS kezelés célja a szervezet méregtelenítése, az agy megszabadítása azoktól a toxinoktól, melyek akadályozzák zavartalan működését és fejlődését. E cél érdekében az első és legfontosabb lépés az emésztőrendszer megtisztítása és gyógyítása, mert ennek köszönhetően – ahelyett, hogy a toxinok legfőbb forrása volna – eredeti szerepe szerint a tápanyagok forrásaként szolgál.  A vérünkben keringő (és agyunkba bejutó) toxinok 90%-a a bélből ered, így az emésztőrendszer gyógyulása révén a test toxinszintje drámaian csökken.
Ezt a célt valósítjuk meg a GAPS táplálkozási programjával, melyet több ezer GAPS gyermek és felnőtt sikeres terápiája alapján került kifejlesztésre.


A GAPS program legfontosabb elemei:

1. Diéta. A GAP szindróma alapvetően emésztőrendszeri eredetű. Az emésztőrendszerünk egy hosszú csatorna a szervezeten belül, s annak, hogy mi tölti ki ezt a csatornát, közvetlen hatása van jólétünkre. Ezért a diéta a kezelés első számú és legfontosabb eleme. Minden egyéb csak ezután következik.
2. Étrend kiegészítők
3. Méregtelenítés és életmódbeli változások

Annak érdekében, hogy a kezelésről tökéletesen informált legyen, kérjük olvassa el a GAPS könyvet vagy keresse fel a GAPS terapeuták valamelyikét.

Vélemény, hozzászólás?