GAPS™ Diéta

6. Szakasz

Amennyiben valamennyi eddigi étel bevezetése sikerült, próbáljon meg nyers, hámozott almát adni a páciensnek. Fokozatosan növelje a nyers gyümölcs mennyiségét, és emelje a napi méz adagot is.

Fokozatosan vezesse be a süteményeket és egyéb, a diétában megengedett édességeket. Sütésnél lehetőleg aszalt gyümölcsöket használjon édesítőként.

Mint azt korábban már említettük, a széklet minőségén múlik, hogy a páciens gyorsabban vagy lassabban tud végighaladni a Bevezető Diétán. Mindig várjuk meg, hogy elmúljon a hasmenés, mielőtt továbblépnénk, s újabb ételt vezetnénk be. Elképzelhető, hogy néhány ételt később tud csak bevezetni, mint ahogyan a programban szerepel. Ez a páciens egyéni érzékenységétől függ. Győződjön meg róla, hogy a páciens a Bevezető Diétát követően is legalább napi egy alkalommal fogyaszt húslevest , erőlevest vagy alaplét.

Amikor végighaladtak a Bevezető Diétán és a páciensnek többé-kevésbé normális széklete van, különösebb emésztőrendszeri panaszok nélkül, áttérhetnek a Teljes GAPS Étrendre.

Vélemény, hozzászólás?