GAPS™ Diéta

5. Szakasz

– Ha a páciens jól tolerálja az összes korábban bevezetetett ételt, próbáljon meg főtt, pürésített almát adni. Hámozzon meg és magozzon ki egy szép nagy főzőalmát, és főzze egy kevés vízben addig, amíg puha nem lesz. Amikor megfőtt, keverjen hozzá egy kis ghít, és pépesítse egy villával vagy krumplinyomóval. Ha a ghít nem sikerült még bevezetnie a páciens étrendjébe, használjon helyette egy kis liba-vagy kacsazsírt. Kezdje az adagolást néhány kanálnyival naponta, s figyelje gondosan a reakciókat. Ha minden rendben, fokozatosan növelheti a mennyiséget.

Kezdje bevezetni a nyers zöldségeket. Kezdje hámozott uborkával és a fejes saláta lágyabb, kevésbé rostos részeivel. Figyelje a páciens székletét. Ha a kezdeti, kicsi mennyiségek jól toleráltak, apránként növelheti az adagot. Miután ezt a két nyers zöldséget sikeresen bevezette, adjon további nyerseket is: sárgarépát, paradicsomot, hagymát, káposztát, stb.

Amennyiben a sárgarépa, saláta, zellerlevél és menta préselt levét jól tolerálta a páciens, kezdjen préselt gyümölcsleveket is adni: almát, ananászt, mangót. Ebben a szakaszban még kerülje a citrusféléket!

Vélemény, hozzászólás?