GAPS™ Diéta

2. hét

– Folytassa az eddigieket.

– Kezdjen zöldséglevest és zöldség pürét készíteni hámozott, magozott, nagyon alaposan megfőtt zöldségekből. Főzze ezeket az alaplébe bármi más hozzáadása nélkül. További sózás sem szükséges. Alacsony keményítő-tartalmú zöldségeket használjon (egyelőre kerülje a krumpli-féléket vagy a paszternákot). A legjobb sárgarépát, tököt, sütőtököt, hagymát, póréhagymát, fokhagymát, brokkolit, karfiolt, cukkinit adni a babának. Főzze őket egészen puhára, hűtse le, pépesítse egy kis természetes zsiradékkal: kókuszzsírral, hidegen préselt olíva olajjal, néhány csepp tőkehalmáj olajjal, ghível (ezt lehetőleg otthon készítse természetes, sózatlan vajból) vagy vajjal. Naponta variálja, milyen zsiradékot ad a kicsinek.

Amikor a zöldségpüré szobahőmérsékletre hűlt (ha egy cseppet a csuklója belsejére tesz, a megfelelő hőfokot érezni fogja), adjon hozzá egy teáskanál házi joghurtot. A pürékből 2-4 teáskanállal adjon naponta, majd fokozatosan növelje az adagot. Kezdetben hígabb pürét adjon (lehet egészen folyékony) és lassacskán készítse őket egyre sűrűbbre.

Vélemény, hozzászólás?