GAPS™ Diéta

Málnás-gesztenyés palacsinta

| 0 comments

A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.

A palacsintákhoz:

  • 3 egész tojás
  • 2 alma
  • 3 púpos evőkanál mandulaliszt
  • Liba-, kacsa- vagy disznózsír a sütéshez

A töltelékhez:

  • 100 g málna (friss vagy gyorsfagyasztott)
  • 250 g gyorsfagyasztott natúr gesztenyemassza
  • 3 evőkanál méz, vanília kivonat

Elkészítés:

A gesztenyét felolvasztjuk. Amikor már szobahőmérsékletű, alaposan elkeverjük a mézzel és néhány csepp vanília kivonattal ízesítjük. Félretesszük.

A palacsintához a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a hámozott, magozott, finom reszelővel lereszelt almákat és a finomra őrölt mandulát. A hozzávalókat kézzel, óvatosan keverjük el, finoman, hogy az almareszelékek épek maradjanak, mert ezek a kis alma-szálacskák segítenek a tésztánk összetartásában.

A masszából alaposan kizsírozott palacsintasütőben tenyérnyi palacsintákat sütünk. A tészta a szokásosnál vastagabb, ezért kisebb lángon, lassabban (türelmesen) kell sütni és vigyázva megfordítani. A második fele már gyorsabban sül, mint az első.

Az elkészült palacsintákra ráhalmozzuk a mézes gesztenyemasszát és néhány szem málnát, majd félbehajtva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Baktay Péter receptje

Vélemény, hozzászólás?