A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók (egy pici üveghez):
- 250 g friss meggy
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A frissen szedett meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd fedő nélkül a legkisebb lángra tesszük főni. Fontos, hogy a meggy nagyon lassan melegedjen, s figyeljünk oda arra is, hogy időnként megkeverjük. Amikor a szemek már kezdenek szétesni (nálunk ez jó másfél óra volt), félrehúzzuk az edényt a tűzhelyről és hűlni tesszük. Kb. negyven fokos hőmérsékletnél belekeverjük a mézet, áttöltjük egy csavaros tetejű üvegbe és a hűtőszekrénybe tesszük sűrűsödni.
Ha ezt nehezen várjuk ki, akkor érdemes a frissen főtt meggylekvárt GAPSzendvics alapra kenve fogyasztani.
Amikor már kihűlt, házi joghurtot vagy tejfölt is ízesíthetünk vele. Üdítően finom, különösen, ha igazi, savanyú meggyből készült. Ha édesebb fajta gyümölcshöz jutunk, a hozzáadott méz mennyiségét érdemes csökkenteni.
Baktay Lili receptje