GAPS™ Diéta

GAPszendvics-alap (gofri-kenyér)

| 0 comments

A Bevezető Diéta 3. Szakaszától megengedett.

Hozzávalók:

  • tojásfehérje,
  • mandulaliszt,
  • olvasztott vaj vagy ghí

Ahány tojásfehérjét szeretnénk használni, annyi púpos evőkanál mandulalisztre (mandula őrleményre), és annyi teáskanál olvasztott vajra lesz szükségünk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk az őrölt mandulát, végül belecsorgatjuk és elkeverjük az olvasztott vajat. A masszából gofri sütőben szép világos lapokat sütünk.

A masszát kb. egy centiméter vastagon egyenletesen oszlassuk el a sütőben, számítva arra, hogy a hőtől a lapok vastagsága növekedni fog. Ha szükségét érezzük, a sütőlapokat is átkenhetjük némi zsiradékkal, de a tésztában levő vaj ezt nagy eséllyel feleslegessé teszi.

Az elkészült szeleteket jól szellőző felületen (pl. fa vágódeszkán) pihentessük, szellőztessük. Teljes kihűlés után a gofri-kenyerek zárt dobozban tárolhatók, és hűtőszekrényben 4-5 napig jól elállnak.

A tészta alapjához lehet reszelt sajtot is adni, akkor ízletes sajtos kenyeret kapunk.

Gál Ottilia  receptje

Vélemény, hozzászólás?