A Teljes GAPS Étrendben javasolt étel.
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg tengeri halfilé
- friss rozmaring, só
- vaj
- citrom
A tzatzikihez:
- egy vastagabb kígyó uborka
- 3 dl házi tejföl
- friss kapor
- fokhagyma
Elkészítés:
A halat besózzuk, csepegtetünk rá citromlevet, friss rozmaring ágacskát helyezünk a tetejére, majd olvasztott vajon sütjük közepes lángon. Megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is (az ágacskával együtt).
Tzatziki:
Az uborkát legyaluljuk vagy apró csíkokra vágjuk, besózzuk, megszórjuk finomra vágott friss kaporral, majd összekeverjük a házi tejföllel és az összezúzott fokhagymával. Egy órán át pihentetjük tálalás előtt.
Mesterné Tóth Andrea receptje