GAPS™ Diéta

Babapopsi

| 0 comments

A kislányom 5 hónapos. Eddig sikerült elkerülnünk a kozmetikai szerek használatát. Pelenka cserénél általában megmostuk a popsiját, így az ottani bőr kipirosodását is megúsztuk. Most azonban pici piros pöttyök jelentek meg a popsiján. Az étkezésén nem változtattunk semmit, az enyémen sem (még szoptatom).A védőnő szerint a meleg miatt lehet, mert a pelenka alatt nem tud rendesen szellőzni a bőre. Ő popsikrémet javasol, de én ezt nem szeretném rákenni. Rossz érzésem volna tőle, hiába mutatják a reklámokban, hogy a gondoskodó, jó anyukák mind ezt teszik. Próbáltam a javaslatuk szerint olíva olajjal, házi joghurttal is, de úgy látom, nem igazán segít egyik sem. Van ötletük a honlapon szereplő tippeken kívül? Ha igen, előre is köszönöm!

A védőnő valószínűleg jól látja, hogy a gond a hirtelen jött meleg és a bőr szellőzésének hiánya. Erre azonban nem az a megoldás, hogy még valamit rákenünk, hiszen attól a bőr még kevésbé tud lélegezni.

Azt javaslom, engedje a kislányát minél többször és hosszabb ideig pelenka nélkül lenni. A legjobb az volna, ha friss levegőn, szórt napfényben (félárnyékban) szellőzhetne a baba popsija.

Ez – az ön által már bevezetett meleg vizes popsimosásokkal együtt – biztosan meghozza a várt eredményt. Ráadásul a kicsi mozgásfejlődésének is jót fog tenni: ebben az életszakaszban a pelenka nélkül mozogni engedett kisbabák hónapokkal előbb elkezdenek mászni, mint a „becsomagolt” társaik.

Vélemény, hozzászólás?