Az alma csodás dolgokra alkALMAs:
- készíthetünk belőle párolt köretet vagy sült húsok mellé illó szószt,
- megsüthetjük félbevágva, házi túróval és mazsolával töltve,
- tálalhatjuk forró desszertként fahéjjal hevítve,
- kínálhatjuk vajjal pürésítve, pudingként lehűtve,
- facsarhatunk belőle frissítő levet,
- tehetjük mákos sütemény mellé legyalulva, kis citromlével elkeverve ,
- finomra reszelve keverhetjük mandulalisztes palacsintatésztába,
- főzhetünk belőle frissítő nyári levest,
- potyogtathatjuk sütni való piskótatésztába színesítésként,
- felkockázva, zöldségekkel és húsokkal vegyítve remek majonézes salátát bolondíthatunk vele,
- vagy egyszerűen magunkkal vihetjük az erdei kirándulásra a zsebünkbe -egészben, úgy, ahogyan a fán termett.
A közeljövőben sorra megmutatjuk ezeket a recepteket. S amíg a saját sütni- (és főzni-) valónkkal foglalkozunk, türelmesen, de kíváncsian várunk arra, hogy megtudjuk: látogatóinknak mik a kedvenc almás finomságaik?
Ha szükséges, szívesen segítünk a kedves fogásokat GAPSztronómiai élménnyé alakítani.