GAPS™ Diéta

Mit vigyek, mit ne?

| 0 comments

Egy kedves rokonomat egy hete műtötték, azt hiszem a vastagbeléről/ből vettek ki egy sejtszaporulatot. Még nincsenek meg a citológiai eredmények, de az orvos szerint jóindulatú elváltozásról van szó. A rokonom tegnap egy zsemlét kapott , amitől nagyon rosszul lett, teljesen felpuffadt a bele, fájt a hasa. Ráadásul valamilyen húgyúti fertőzés miatt erre az ő meggyötört belére most még antibiotikumot is kapott. Ma egy kis húslevet és tökfőzeléket adtak neki ebédre, de ettől is rosszul volt. Vinnék neki valamit, amit meg is lehet és amitől jobban is lesz, de nem tudom mi volna az. Házi húsleves? Joghurt?

A GAPS diéta egy tápláló diéta, építőanyagot szolgátat a testnek, a sejteknek a növekedéshez. Sajnos ezek a tápláló anyagok a rosszindulatú daganatos sejteket is táplálhatják, ezért rák diagnózisa esetén a GAPS Diéta ellenjavallott. A Gerson terápia alkalmazását lesz érdemes megfontolni akkor, ha az operáló orvos tapasztalataival ellentétes lesz a citológiai eredmény.

Amennyiben az eredmény negatív, azaz az eltávolított sejtek az orvos előrejelzésének megfelelően jóindulatúak, érdemes a Bevezető Diétával elkezdeni az emésztőrendszer helyreállítását, majd rátérni a Teljes GAPS Étrendre, mely biztosítja az immunrendszer és a szervezet többi részének megerősödését, a bélflóra és a felszívódás helyreállását.

Addig azonban – amíg ez az örömteli lelet megérkezik – inkább legyünk óvatosak. Azt javaslom: almaszósszal vagy natúr almakompóttal kedveskedjen a rokonának, s vigyen mellé egy kis házi készítésű joghurtot, amiből – amikor a beteg megkívánja – egy-egy kanállal a kórházban is ehet.

Jobbulást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?