A Bevezető Diéta 3. szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál zsír
- másfél fej vöröshagyma
- 4 tojás fehérje
- 4 egész babérlevél
- egy csipet őrölt kömény
- 1,5 liter húsleves (alaplé)
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, egy jó mély fazékban a zsíron enyhén megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével és a fűszerekkel együtt közepes fokozaton 5-6 percig lobogva főni hagyjuk. Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a fazekat a tűzhelyről, kivesszük a babérleveleket, majd a hagymás alaplevet rúdmixerrel pépesítjük. Vigyázni kell, mert a forró lé kifröccsenhet – ezért fontos, hogy a fazék mély legyen. A hagymával besűrített levest visszatesszük a tűzhelyre, s amikor ismét lobogva forrni kezd, óvatosan belecsorgatjuk a tojásfehérjéket. Fél percig főni hagyjuk.
Tálaláshoz kissé lehűtjük. Ízlés szerint citromlével, savanyú káposzta levével vagy pár csepp fehér ecettel ízesítjük.
(BZ)