A Bevezető Diéta 1. Szakaszától megengedett főzve, a 4. szakasztól saját zsírjában serpenyőben sütve is.
Hozzávalók:
- 1 kg marha felsál
- ¼ kg zsírszalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- víz
- 2-3 méter virslinek való juhbél
Elkészítés:
A marhahúst pépesítsünk egészen finomra (deszkán fakalapáccsal vagy konyhai aprítógépben). A pépesítés közben kivált eres, inas részeket távolítsuk el, majd a szép tiszta húshoz adjunk jó negyed kilónyi fehér sószalonnát, és alaposan gyúrjuk át egy kávéskanál őrölt borssal. Két gerezd áttört fokhagymát áztassunk fél pohár vízbe, keverjük jól át, majd a vizet szűrjük a húspéphez. A húst gyúrjuk össze a vízzel, sózzuk meg, majd töltsük virslinek való juhbélbe.
Töltés:
A hentestől vásárolt belet húzzuk a kolbász-töltő vékonyabbik csövére, a húspépból egy arasznyit töltsünk a bélbe, a belet csavarjuk meg néhányszor, majd töltsünk egy újabb adagot, s ismét csavarjuk meg a belet. Folytassuk így, amíg a húspép tart. A szabad végeket kössük meg cérnával, hogy a leve bent maradjon..
A virsliket rövid időre füstre tehetjük, de akár azonnal is meg lehet főzni. Ami nem fogy el azonnal, azt tároljuk fagyasztóban.
Ha már a Teljes GAPS Étrenden vagyunk, házi mustárral tálaljuk.
(BZ)