GAPS™ Diéta

Házi mustár

| 0 comments

A Teljes GAPS Étrendben megengedett.

Hozzávalók:

  • 100 g mustármag
  • 3 gerezd pépesített fokhagyma
  • zöldfűszerek ízlés szerint (tárkony, oregánó, majoranna, stb)
  • 1 dl fehérbor ecet
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 1 dl olíva olaj

Elkészítés:

A mustármagot kávédarálón egészen finomra őröljük, majd egy kis edényben összekeverjük a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, a fehérbor ecettel és a vízzel. Alacsony fokozaton melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetve. Miután párat rottyant, óvatosan megkóstoljuk, majd ízlés szerint megsózzuk. Minél gyengédebb mustárt szeretnénk, annál hosszabb ideig érdemes főzni. Amikor elérte a kívánt ízt, félrehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Az olíva olajat hidegen keverjük bele a mustárba, hogy a vitaminjai és értékes zsírsavai sértetlenül maradjanak.

Az elkészült mustárt hűtőszekrényben, lezárva tároljuk. Tálalás előtt érdemes átkeverni egy kicsit, mert az olaj hajlamos egy idő után külön válni.

Vélemény, hozzászólás?