GAPS™ Diéta

Marhavagdalt párolt vajbabbal

| 0 comments

Fogyasztása a Bevezető Diéta 1. szakaszától javasolt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg vékonyra szeletelt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • só, fűszerek (bors, majoranna) ízlés szerint
  • 50 dkg vajbab
  • 2-3 paradicsom
  • 2 evőkanál felkockázott szalonna (vagy vaj, vagy zsír)

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, a tojásokkal és a fűszerekkel. Hosszúkás rudakat formázunk belőle, melyeket egy lábasba vagy tűzálló edénybe helyezünk a következőképpen: alul egy szelet szalonna, rajta a darált hús, tetején még egy szelet szalonna. Tűzhelyen gyenge tűzön vagy sütőben 120 fok körüli hőmérsékleten, lefedve, lassan pároljuk meg.

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, a kiolvadt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított vajbabot, hozzákeverjük a felaprított paradicsomot, kissé megsózzuk, majd fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Ha csak kevés levet enged, adhatunk hozzá 1-1,5 dl vizet.

Vélemény, hozzászólás?