GAPS™ Diéta

Almával párolt káposzta

| 0 comments

A Bevezető Diéta 5. Szakaszától ajánlott étel.

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál zsír
  • fél fej fehér káposzta
  • 3 főzőalma

Elkészítés:

A káposztát finomra gyaluljuk, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Egy lábasban zsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát és az almát, majd folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk. Amikor a  széleken már látszik a hő hatása, a tűzhelyet a legkisebb fokozatra állítva, a lábost lefedve 25-30 percen át párolódni hagyjuk. Időnként megkeverjük, s ellenőrizzük az állagát. A káposztának is egészen puhára kell főnie, addigra az almák szinte eltűnnek a szemünk elől.

Tálaláskor tehetünk a káposzta tetejére egy kanál házi tejfölt, megszórhatjuk némi őrölt borssal vagy szerecsendióval, de további ízesítés nélkül is nagyon finom. Húsok mellé, köretként adjuk.

(Döbrentey Judit)

Vélemény, hozzászólás?