A Bevezető Diéta 5. Szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál zsír
- fél fej fehér káposzta
- 3 főzőalma
Elkészítés:
A káposztát finomra gyaluljuk, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Egy lábasban zsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát és az almát, majd folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk. Amikor a széleken már látszik a hő hatása, a tűzhelyet a legkisebb fokozatra állítva, a lábost lefedve 25-30 percen át párolódni hagyjuk. Időnként megkeverjük, s ellenőrizzük az állagát. A káposztának is egészen puhára kell főnie, addigra az almák szinte eltűnnek a szemünk elől.
Tálaláskor tehetünk a káposzta tetejére egy kanál házi tejfölt, megszórhatjuk némi őrölt borssal vagy szerecsendióval, de további ízesítés nélkül is nagyon finom. Húsok mellé, köretként adjuk.
(Döbrentey Judit)