GAPS™ Diéta

GAPS hab

| 0 comments

A Bevezető Diéta 2. Szakaszától megengedett.

Hozzávalók: tojássárgája, méz

Ahány tojássárgáját szeretnénk használni, annyiszor fél teáskanál mézet veszünk.

Miután a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztottuk, a tojássárgákat egy olyan mélységű és szélességű edénybe tesszük, melyben a habverőnkkel kényelmesen dolgozhatunk. Mindenkét tojássárgájához egy teáskanál mézet csorgatunk, majd az elegyet habverővel a legmagasabb fokozaton addig verjük, míg a színe egészen kivilágosodik, állaga pedig habosan könnyű, krémszerű lesz.

A GAPS hab fogyasztható önálló desszertként, használható tejszínhab helyettesítésére (nagyszerű csemege például kávé tetejére kanalazva), habosított vaníliás vajjal finoman elkeverve pedig sütemények, torták töltelékeként szolgál.

(BZ)

Vélemény, hozzászólás?