A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók:
- 250 g aszalt sárgabarack
- víz
Elkészítés:
Az aszalt kajszikat egy éjszakára szoba-hőmérsékletű ivóvízbe áztatjuk ügyelve arra, hogy a víz bőségesen elfedje a gyümölcsöket, mert amint a folyadékot magukba szívják, duzzadni fognak.
Másnap a vizet átszűrjük egy kancsóba (ízletes és frissítő italt kapunk, ha néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy egy-két jégkockát beledobunk), a kajszikat pedig botmixerrel vagy turmixgépben lekvár állagúra dolgozzuk. Kis befőttes üvegekbe kanalazva hűtőszekrényben egy-két hétig jól eláll ez a főzés nélkül készült, vitamindús és finom kajszi lekvár.
Ehetjük vajjal szendvics alapra kenve, palacsinta tetejére halmozva, de használhatjuk piskótatekercsbe töltelékként is – ez ügyben nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat.