A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.
- 3 egész tojás
- 2 alma
- 3 púpos evőkanál mandulaliszt
- Liba-, kacsa- vagy disznózsír a sütéshez
A töltelékhez:
- 100 g málna (friss vagy gyorsfagyasztott)
- 250 g gyorsfagyasztott natúr gesztenyemassza
- 3 evőkanál méz, vanília kivonat
Elkészítés:
A gesztenyét felolvasztjuk. Amikor már szobahőmérsékletű, alaposan elkeverjük a mézzel és néhány csepp vanília kivonattal ízesítjük. Félretesszük.
A palacsintához a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a hámozott, magozott, finom reszelővel lereszelt almákat és a finomra őrölt mandulát. A hozzávalókat kézzel, óvatosan keverjük el, finoman, hogy az almareszelékek épek maradjanak, mert ezek a kis alma-szálacskák segítenek a tésztánk összetartásában.
A masszából alaposan kizsírozott palacsintasütőben tenyérnyi palacsintákat sütünk. A tészta a szokásosnál vastagabb, ezért kisebb lángon, lassabban (türelmesen) kell sütni és vigyázva megfordítani. A második fele már gyorsabban sül, mint az első.
Az elkészült palacsintákra ráhalmozzuk a mézes gesztenyemasszát és néhány szem málnát, majd félbehajtva fogyasztjuk.
Baktay Péter receptje