GAPS™ Diéta

4. és 5. hét

– Folytassa az eddigieket.

– Keverjen nyers tojássárgáját a kicsi zöldségpüréibe. A tojást megbízható forrásból szerezze be. Kezdjen ¼ teáskanál nyers tojássárgájával naponta, figyelje, lát-e bármilyen reakciót. Ha minden rendben, fokozatosan növelje az adagot, míg végül már minden adag levesbe és pürébe tesz egy kicsit.

– Ha valamennyi eddigi ételt jól tolerálja a baba, vezesse be a főtt almát, almapüré formájában. Hámozza meg és magozza ki az almát, főzze egy kevés vízben egészen puhára, pürésítse, majd adjon hozzá egy kis vajat, ghít vagy kókuszzsírt. Az almapüré hűtőszekrényben egy hétig eláll, de le is lehet fagyasztani. Etetés előtt testhőmérsékletűre, de legalább szobahőmérsékletűre melegítse.  Néhány teáskanálnyival kezdjen naponta, figyelje a reakciókat, különösen a baba székletét. Ha minden rendben, fokozatosan növelje az adagot. Semmiképp ne használjon mikrohullámú sütőt a püré melegítésére, mert a mikrohullámok tönkreteszik az ételt. Melegítse hagyományos tűzhelyen vagy sütőben, vagy egyszerűen hagyja egy időre a pürés edénykét forró vízben állni.

– Növelje a nyers, sótlan vaj mennyiségét. Ha eddig ghít használt, fokozatosan cserélje le vajra.

Vélemény, hozzászólás?