– Adja továbbra is az eddigi ételeket.
– Kezdje el bevezetni a főtt húsokat. Ezeket hosszú ideig főzze, azután pépesítse s úgy keverje hozzá a baba zöldségpüréihez és leveseihez. Egészen kicsi adag bio csirkehússal indítson, apránként emelje az adagot. A hús mellé tegye oda a csirke bőrét, az aprólékokat és a zsírosabb részeket is, mert ezek szolgálnak a legértékesebb tápanyagforrásként a baba számára. A csirke után vezessen be egyéb főtt húsokat is – különösen olyanokat, melyekhez kocsonyás, cupákos, lágyabb részek és ízületek, csontok is főnek. A legjobbak éppen azok a részek, melyekből a hús alaplé készül.
– Kezdje el lecserélni a tápszert a levesekre és zöldségpürékre. Ha szoptatja a babát, a szoptatást folytassa: minden étkezés végén kínáljon anyatejet a kicsinek.
– Emelje a házi joghurt adagot étkezésenként 1-2 teáskanálnyira.
– Vezesse be az érett avokádót. Minden zöldségpüréhez adjon egy teáskanállal, fokozatosan növelve a mennyiséget.
– Növelje a vízzel kevert préselt zöldséglevek bevitelét, különösen a répa-saláta és a répa-káposzta levek fogyasztását.