GAPS™ Diéta

Majorannás tarja tejfölös gombával

| 0 comments

A Teljes GAPS Étrendben javasolt étel.

Hozzávalók:

  •  60 dkg tarja
  • só, bors, friss vagy szárított majoranna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj a pirításhoz
  • 2 ek házi tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • sütőzacskó

Elkészítés:

A tarját felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk, ízlés szerint meghintjük majorannával. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A húst szépen beletesszük a sütőzacskóba, rátesszük a hagymát, fokhagymát és lezárjuk a zacskó száját. 2-3 helyen megszúrjuk a zacskót, hogy ott ki tudjon jönni a gőz. 150-170 fokos sütőben pirosra sütjük, ami kb. 1-1,5 óra.

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és a felmelegített vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a tejfölt.

 

Mesterné Tóth Andrea receptje

Vélemény, hozzászólás?