A Teljes GAPS Étrendben javasolt étel.
Hozzávalók:
- 60 dkg tarja
- só, bors, friss vagy szárított majoranna
- 2 nagy fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg gomba
- 5 dkg vaj a pirításhoz
- 2 ek házi tejföl
- 1 tk pirospaprika
- sütőzacskó
Elkészítés:
A tarját felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk, ízlés szerint meghintjük majorannával. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A húst szépen beletesszük a sütőzacskóba, rátesszük a hagymát, fokhagymát és lezárjuk a zacskó száját. 2-3 helyen megszúrjuk a zacskót, hogy ott ki tudjon jönni a gőz. 150-170 fokos sütőben pirosra sütjük, ami kb. 1-1,5 óra.
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és a felmelegített vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a tejfölt.
Mesterné Tóth Andrea receptje