Fogyasztása a Teljes GAPS étrend alatt javasolt.
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg vajbab
- 20 dkg sajt
- 3 dl házi tejföl
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- Só, fűszerek (bors, majoranna) ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj vagy zsír
Elkészítés:
A megtisztított babot a zsiradék felén egy kis víz hozzáadásával lassú tűzön megpároljuk. Míg a bab puhul, befűszerezzük és a zsiradék másik felén megpároljuk a darált húst. Egy tűzálló üvegtál alján egyenletesen eloszlatjuk a párolt babot, rajta elteregetjük a húst, az egészet leöntjük házi tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben lefedve még jó 20 percig sütjük, majd 5 perc alatt fedő nélkül visszarakva a sajtot hagyjuk kicsit megpirulni.
Ha marad belőle vacsorára, szeletelt paradicsommal, uborkával hidegen is kitűnő fogás.