GAPS™ Diéta

Lila káposzta birsalmával, malacsülttel

| 0 comments

A Bevezető Diéta 3. Szakaszától ajánlott étel.

Hozzávalók:

  • 1 szép fej lila káposzta
  • 5-6 db birsalma
  • 30 dkg zsírszalonna (háj)
  • 50 dkg bőrös malachús
  • Só, fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A zsírszalonnát felkockázzuk és nagyon lassú tűzön kisütjük. Amikor az edényben már legalább másfél ujjnyi zsírunk van, a háj közé beletesszük a befűszerezett malachúst, az edényt lefedjük, és a legkisebb lángon sülni hagyjuk. Miután a hús megpirult, egy tűzálló tálra helyezve a sütőben kicsit megpirítjuk.

A káposztát finomra gyaluljuk, a birsalmákat kefével alaposan megmossuk, majd héjastul nagyon vékony cikkekre vágjuk. A zsírból néhány kanálnyit egy másik edénybe teszünk, a káposztát átpirítjuk rajta, majd hozzákeverjük a birsalma cikkeket és időnként megkeverve, de fedő alatt lassú tűzön teljesen puhára pároljuk.

Vélemény, hozzászólás?