A Bevezető Diéta 3. Szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók:
- 1 szép fej lila káposzta
- 5-6 db birsalma
- 30 dkg zsírszalonna (háj)
- 50 dkg bőrös malachús
- Só, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A zsírszalonnát felkockázzuk és nagyon lassú tűzön kisütjük. Amikor az edényben már legalább másfél ujjnyi zsírunk van, a háj közé beletesszük a befűszerezett malachúst, az edényt lefedjük, és a legkisebb lángon sülni hagyjuk. Miután a hús megpirult, egy tűzálló tálra helyezve a sütőben kicsit megpirítjuk.
A káposztát finomra gyaluljuk, a birsalmákat kefével alaposan megmossuk, majd héjastul nagyon vékony cikkekre vágjuk. A zsírból néhány kanálnyit egy másik edénybe teszünk, a káposztát átpirítjuk rajta, majd hozzákeverjük a birsalma cikkeket és időnként megkeverve, de fedő alatt lassú tűzön teljesen puhára pároljuk.