A Bevezető Diéta 3. Szakaszától megengedett kis mennyiségben, alkalmanként. A 6. Szakasztól rendszeresen fogyasztható.
- 5 tojás sárgája,
- 2 evőkanál méz,
- 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű),
- fél rúd vanília
Készítés: A szobahőmérsékletű vajat 1 kanál mézzel és a hosszában felnyitott, feldarabolt vaníliarúddal habosra keverjük, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félretesszük GAPszendvics sütéshez. A tojássárgájákból a másik kanál mézzel GAPS habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a vaníliás-mézes vajhabbal. Az elkészült tölteléket jégkrém formákba töltjük és minimum egy éjszakára jégszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt a formát kívülről felmelegítjük, hogy a jégkrém szépen és egyben kihúzható legyen. Ha nincsen jégkrém-formánk, a krémet jégkocka tartóban is lefagyaszthatjuk, a gyerekek így is örömmel eszegetik.