GAPS™ Diéta

Vaníliás jégkrém

| 0 comments

A Bevezető Diéta 3. Szakaszától megengedett kis mennyiségben, alkalmanként. A 6. Szakasztól rendszeresen fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 5 tojás sárgája,
  • 2 evőkanál méz,
  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű),
  • fél rúd vanília


Készítés:
 A szobahőmérsékletű vajat 1 kanál mézzel és a hosszában felnyitott, feldarabolt vaníliarúddal habosra keverjük, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félretesszük GAPszendvics sütéshez. A tojássárgájákból a másik kanál mézzel GAPS habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a vaníliás-mézes vajhabbal. Az elkészült tölteléket jégkrém formákba töltjük és minimum egy éjszakára jégszekrénybe tesszük.

Fogyasztás előtt a formát kívülről felmelegítjük, hogy a jégkrém szépen és egyben kihúzható legyen. Ha nincsen jégkrém-formánk, a krémet jégkocka tartóban is lefagyaszthatjuk, a gyerekek így is örömmel eszegetik.

Vélemény, hozzászólás?