GAPS™ Diéta

Tojásos lecsó

| 0 comments

A Bevezető Diéta 3. szakaszától vezesse be fokozatosan.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 dkg zsír vagy füstölt szalonna,
  • 2 fej hagyma,
  • 4 színes paprika,
  • 4 paradicsom,
  • 6-8 tojás,
  • ízlés szerint só és pirospaprika,
  • opcionálisan fejenként 1-2 szelet kolbász/sonka


Elkészítés:

Pirítsuk meg serpenyőben a szalonnát, amíg pirul, vágjunk hagymát. Ha már üveges a szalonna, szeljünk rá személyenként egy fél fej hagymát. Közepes vastagságú karikákban, úgy, hogy könnyen szétessen. Teáskanálnyi piros paprikával keverjük össze, ha már a hagyma is üveges.

Amíg pirul a hagyma, karikázzuk fel a paprikát. Hajítsuk a hagymára. Amíg párolódik, vágjuk fel a paradicsomot. Ha már ezzel is jól összekeveredett a massza, levet is eresztett, jöhet a kolbász, kisujjnyi vastagságú karikákban. Kóstoljunk, csak azután sózzunk. Némelyik kolbász nagyon sós. Épphogy felfortyan a massza, máris önthetjük a tojást. Gondoljunk csak bele: bármelyik összetevőt nyersen is megennénk. No, hát akkor minél inkább előre haladtunk a diétánkban, annál inkább hagyjuk meg őket frissességükben!

A tojást üssük először külön tálkába, azután öntsük a serpenyőbe. Így elkerülhetjük, hogy egyetlen rossz miatt ki kelljen dobni az egészet. Hagyjuk, hogy a fehérje kezdjen kicsapódni, csak azután keverjük el. Így színes lesz a rántotta. Épphogy elkevertük, már vegyük is le a tűzhelyről, szinte folyósan. Amíg tálalunk, éppen annyira köt meg, hogy azért kellemesen krémes maradjon.

Baktay Miklós receptje

 

Vélemény, hozzászólás?