GAPS™ Diéta

Zöldségmetélt

| 0 comments

A Bevezető Diéta 1. Szakaszától ajánlott étel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 3 evőkanál zsír, ghí vagy vaj

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk, megmossuk, a cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk. A zöldségeket hosszában vékony szeletekre gyaluljuk, majd a szeleteket hosszában csíkokra vágjuk – nagyjából széles metélt méretűre. (Ez kicsit babra munka, de nemcsak a látvány, az ízek miatt is nagyon megéri – ki egyszer kóstolta már, legközelebb nem fogja sajnálni rá az időt.)
Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, majd beleforgatjuk a felcsíkozott répát és cukkinit. Egy percnyi óvatos kevergetés után az edény alatt elzárjuk a lángot, s további két percre lefedjük.

A zöldségeket melegen tálaljuk. Ízesíthető kevés fokhagymával, friss bazsalikommal, petrezselyemmel vagy gyömbérrel, enyhén meg is lehet sózni – a legjobb mégis minden fűszer nélkül élvezni a sárgarépa és a cukkini saját illatait és ízeit.

Ha már előrehaladtunk a tejtermékek bevezetésével, reszelhetünk a tetejére sajtot – ebben a formában önmagában is megáll egytálételként. Ha még nem tartunk a sajtnál, fogyasszuk főtt vagy sült húsok mellé köretként.

Vélemény, hozzászólás?