GAPS™ Diéta

Meggy lekvár – főzés és cukor nélkül

| 0 comments

A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.

Hozzávalók:

  • 250 g aszalt meggy
  • víz

Elkészítés:

Az aszalt meggyet egy éjszakára szoba-hőmérsékletű ivóvízbe áztatjuk ügyelve arra, hogy a víz bőségesen elfedje a gyümölcsöket, mert – ahogy a folyadékot magukba szívják – duzzadni fognak.

Másnap a vizet átszűrjük egy kancsóba (ízletes és frissítő italt kapunk, ha néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy egy-két jégkockát beledobunk), a meggyeket pedig botmixerrel vagy turmixgépben lekvár állagúra dolgozzuk. Kis befőttes üvegekbe kanalazva hűtőszekrényben egy-két hétig jól eláll ez a főzés nélkül készült, vitamindús és finoman savanykás meggy lekvár.

Ehetjük vajjal szendvics alapra kenve, palacsinta tetejére halmozva, de használhatjuk piskótatekercsbe töltelékként is – ez ügyben nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat.

Vélemény, hozzászólás?