A Bevezető Diéta 6. szakaszától ajánlott étel.
Hozzávalók:
- 250 g aszalt szilva
- víz
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat egy éjszakára szoba-hőmérsékletű ivóvízbe áztatjuk ügyelve arra, hogy a víz bőségesen elfedje a szilvaszemeket, mert amint a vizet magukba szívják, duzzadni fognak.
Másnap a vizet átszűrjük egy kancsóba (ízletes és frissítő italt kapunk, ha néhány órára hűtőszekrénybe tesszük vagy egy-két jégkockát beledobunk), a szilvákat pedig botmixerrel vagy turmixgépben lekvár állagúra dolgozzuk. Kis befőttes üvegekbe kanalazva hűtőszekrényben egy-két hétig jól eláll ez a főzés nélkül készült, vitamindús és finom szilvalekvár.
Ehetjük vajjal szendvics alapra kenve, palacsinta tetejére halmozva, de használhatjuk piskótákba töltelékként is.