GAPS™ Diéta

Tojásleves

| 0 comments

A Bevezető Diéta 3. szakaszától ajánlott étel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál zsír
  • másfél fej vöröshagyma
  • 4 tojás fehérje
  • 4 egész babérlevél
  • egy csipet őrölt kömény
  • 1,5 liter húsleves (alaplé)

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, egy jó mély fazékban a zsíron enyhén megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével és a fűszerekkel együtt közepes fokozaton 5-6 percig lobogva főni hagyjuk. Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a fazekat a tűzhelyről, kivesszük a  babérleveleket, majd a hagymás alaplevet rúdmixerrel pépesítjük. Vigyázni kell, mert a forró lé kifröccsenhet – ezért  fontos, hogy a fazék mély legyen. A hagymával besűrített levest visszatesszük a tűzhelyre, s amikor ismét lobogva forrni kezd, óvatosan belecsorgatjuk a tojásfehérjéket. Fél percig főni hagyjuk.

Tálaláshoz kissé lehűtjük. Ízlés szerint citromlével, savanyú káposzta levével vagy pár csepp fehér ecettel ízesítjük.

(BZ)

Vélemény, hozzászólás?