GAPS™ Diéta

Alaplé készítés

| 0 comments

A Bevezető Diéta 1. Szakaszától ajánlott.

Egy jó alapléhez a következőkre van szükség: ízületekre, csontokra, egy darab csontos húsra, egész csirkére, csirkeaprólékra, libára vagy kacsára, egész galambra, fácánra vagy más olcsó húsokra. A csontok és ízületek alapvetően fontosak, mivel ezek biztosítják leginkább a gyógyító anyagokat, nem pedig az izmok. Kérjen a hentesétől egy szép darab velős csontot félbe vágva, hogy a levesben főtt velőhöz könnyebben hozzájusson.

Tegye a csontokat, ízületeket és húsokat egy nagy fazékba, töltse fel vízzel, adjon hozzá természetes, feldolgozatlan sót ízlés szerint, egy teáskanál durvára őrölt borsot, és kezdje főzni fedő nélkül. Miután a víz felforrt, szedje le egy kanállal a folyadék tetején összegyűlt szürkés habot. Amikor nem képződik már több hab, nyugodtan lefedheti a fazekat és takarék lángra téve magára hagyhatja 2,5-3 órára. Nagyjából ennyi idő alatt készül el az alaplé, bár némely húsféle puhulásához hosszabb időre lehet szükség.

(NCM, BZ)

Vélemény, hozzászólás?